Borssó Bisztró

2011.08.03. 16:43

A legutóbbi őrületünk a viszonylag kedvező árú déli menüt adó, de különlegesebb helyek felkeresése.
 
Most a Borssó Bisztró került sorra, amely a Kálvin térhez közel egy kis utcában található. Kiülős része is van, mi ezt választottuk. Van varázsa kinnt ülni az utcán a belvárosban egy, amúgy nem sétálóutca jellegű környéken.
 
A menü szokás szerint krétával táblára írva díszeleg jól látható helyen. Azért a külföldiek megszenvednek mire kiszótárazzák a jól csengő magyar ételneveket, volt is aki inkább feladta. Persze a weboldalon is megtekinthető.
 
A mi menünkben semmi nagy varázslat nem volt: egy egyszerű, de nagyon jó ízű karfiolkrémleves pirított kenyérkockákkal, grillezett csirkemellfilé tzatzikivel – sikerült a csirkemellfilét nem szárazra sütni, de kívül mégis kicsit megpirítani. A tzatziki is kb. rendben volt magyar viszonylatban –, majd vargabéles helyett képviselőfánkkal fejeztük be a menüt. Ez ugyan kicsi volt, de nagyon jól elkészített, igazi vaníliával készült krémmel. 
 
Összességében egy jól összerakott menü kiválóan elkészítve emberi áron.
 
De itt még nem végeztünk!
 
Ami miatt a hely felkeltette a figyelmünket, az egy különleges „desszert”: csokoládés libamáj dobostorta. Na, ezt ki kellett próbálnunk borsos ára ellenére! Kinézetre valóban egy kisebb szelet dobostortára emlékeztet: vékony szelet libamáj, libazsír és keserű csokirétegek váltakoznak egy karamellapkával betetőzve. Hozzá salátával és péksüteménnyel, amik jól kiegészítik. Első íz a keserű csokié, ami aztán a zsírral és a májjal egy igen kellemes, nem édes utóízzé olvad össze.
Az eredete a pincér elmondása szerint egy olyan menü volt, amelyben a séfnek egy minden fogásában csokoládét tartalmazó sort kellett előállítania. Hát a desszert alapján megkóstoltam volna a teljes menüt…
 
Mindent összevetve, szívesen visszamennék napi menükért, a normál árak kicsit borsosak nekem, de az ételek ígéretesnek hangzanak, majd egyszer kipróbáljuk.
 
Már fent vagyunk a Facebookon is, like-olj minket itt: Gasztrovaddisznók ! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrovaddisznok.blog.hu/api/trackback/id/tr603123152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása