Bock Bisztró

2010.11.14. 19:56

Mint a legtöbb belvárosi helynél, autóval itt sem könnyű parkolni, de az autót más okból is érdemes inkább otthon hagyni. A név sokat sejtet, a borok kedvelőinek a Bock név már eleve eldönti, itt ma nem sörözés lesz…

Akinek a név második tagja – Bisztró – negatív felhangú, az nyugodtan hagyja figyelmen kívül, ez kérem egy étterem. (A „bisztró” szó jelentése : http://www.kislexikon.hu/bisztro.html)

Már az utcafronton elhelyezett (persze kötelezően krétával írt...) figyelemfelkeltő ajánlatok is sokat sejtetnek, izgalmas és néhol meglepő ételkombinációkat ígérnek (Ökörpofa retro vagy a Bock mákos krémes szederrel).  Az étterem nem nagy, egy-két nagyobb asztal és néhány kisebb asztalnál lehet helyet foglalni, és érdemes is, mert foglalás nélkül esetleges helyet kapni.

A választék persze bent is krétával van kiírva néhány, enni szerető embernek kedves idézettel. (aki kíváncsi, menjen, olvassa el… :))

 

Sajnos kóstoló menü nincs, így a nehéz választáshoz segítségül hívtunk egy üveg rosét (egy Gerét sikerült, de mentségünkre mondva, ajánlották). Előételnek nyúlkolbászt ettünk mustáros kagylóval kombinálva (!) illetve szintén izgalmasan hangzó bélszín carpacciót libamájjal. Elkelt mellé a mindenkinek alapból kínált házi kenyér és zsír. Így már kellemes hangulatban vártuk a következő fogást, és persze bort.

 

  Nem tudtam kihagyni a jól csengő nevű Big Bock Beef Burgert, és mint kiderült, jó választásnak is bizonyult. Az nem von le az értékéből, hogy kb a felét tudtam megenni (tényleg nagy).  A hely specialitásának tűnik még a házi tészta „ahogy a vendég kéri”, azaz hogy különböző féle módokon kombinálva  kérhetjük (csirkével, rákkal, tejszínes vagy paradicsomos mártással ha tetszik). Borként egy Bock Bisztró Cuvée-t kértünk, ami szintén egy kiváló ital, és valószínűleg máshol nem is nagyon lehet hozzájutni. 

 

Az eddigiektől bőven jóllakva futottunk neki a desszertnek, amit ugye, nehogy már kihagyjunk. A már említett mákos krémes mellé (ami egyáltalán nem nagy szám) megkóstoltunk egy barnasör sabayone-t, ami – nekünk legalábbis – egyenesen borzasztó ízű. Mondhatnánk, maradjunk akkor már a tuti biztos fagylaltnál. Na itt azért tud újat nyújtani a hely. Három gombócos összeállítást kértünk (és mivel a pisztácia elfogyott, csokoládé meg nem is volt – ezt nem tudtam kihagyni, bocs… ), amiből kettő maradandó élményt nyújtott: a dohány- és a paprikafagyi. Ez utóbbi stílusosan egy szelet odatűzött kolbásszal érkezett.  Na ezeket kár lett volna kihagyni így a végén…

A hely egy kedves, szolíd étterem, jó kiszolgálással, érdekes és jól elkészített ételekkel, de azért tízes skálán egy gyenge hetes minden összevetve.

Honlap: http://www.bockbisztro.hu

Már fent vagyunk a Facebookon is, like-olj minket itt: Gasztrovaddisznók !

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrovaddisznok.blog.hu/api/trackback/id/tr52448697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása