Sir Lancelot Lovagi Étterem

2011.01.11. 15:47

Oké, nem mai csirke, talán a legrégebbi a kategóriájában Magyarországon, de azért még hátha van valaki, aki nem volt itt.

 
És ha a legrégebbi is, nagyon jól megcsinálták anno 1996-ban.
 
Már a bejárat hangulatosra sikerült, pedig lovagkori hangulatot csempészni a belvárosba nem egyszerű. Ha valamihez illik a szuterén helyiség, akkor az pont egy ilyen étterem.
 
Több elkülönített részre tagozódik a hely, mi most egy hosszú asztalokból álló szobába mentünk, ahol csak a mi társaságunk kapott helyet. A falakon korabeli fegyverek és zászlók, a pincérek (feltételezem) korhű ruhában, és még a berendezés anyagválasztása sem töri meg a középkori hangulatot (a székek, a kupa, a tál fából).
 
 
 
Alapvetően bátorítva van a vendég a kézzel-lábbal evésre, de hogy senki ne érezze magát kényelmetlenül, kérésre evőeszközt is hoznak (a leveshez kérés nélkül is...).
 
Érdemes cipós levest, majd tálat rendelni, mivel ezen a köret mennyisége szemet és gyomrot örvendeztető. Húsból valószínűleg nem kerül rá több, de a mennyiségekkel így sincs baj. Az ízek magyarosak, a húsok fúszeresek, a savanyúságok jók. Nem feltételen első randis hely, öltözzünk kényelmes ruhába, és hajrá!
 
 
 
Az étel miatt – bármennyire kellemes – nem is érne egy erős közepesnél jobb minősítést, ilyet sok helyen ehetünk. A hely varázsa a berendezésen kívül a színes programválaszték. Minket gyakorlatilag félóránként különbőző eseményekkel szórakoztattak, ezek nem tolakodóak, nem kell a vendégnek beszállni, evés és beszélgetés mellett is élvezhetőek.
 
A férfiszíveket lázba hozó hastáncosnő többször is előkerült az este folyamán (hálistennek!), de ezen kívül tűznyelő, két harcos is szórakoztatott minket (bár ez utóbbiak elkövették azt a hibát, hogy bevontak egy embert a társaságunkból. Ezután már nem sokat jutottak szóhoz...).
 
Italválasztékban semmi extra, egy átlag fővárosi étteremtől elvárható szint.
 
Összességében egy nagyon kellemes étterem, akkor menjünk ide, ha az étkezés mellett valami szórakoztatásra, valami pluszra is vágyunk, ezt itt megkaphatjuk. Emiatt fölfele kerekítem a pontszámot, nálam 7/10.
 

Már fent vagyunk a Facebookon is, like-olj minket itt: Gasztrovaddisznók !

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrovaddisznok.blog.hu/api/trackback/id/tr832576836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása