Hathi indiai kifőzde

2011.01.17. 13:22

Úgy látszik az utóbbi idő a kifőzdéké. Utoljára a Frangepán és a Teve utca kereszteződésében megbújó kis fabódéban, a Hathiban ebédeltünk.
Az ajtón belépve rögtön megcsap az egész helyet belengő indiai fűszerek illata. Meglepően nagy sort kell kiállni, amíg felveszik a rendelésünk. Nem baj, addig legalább tanulmányozhatjuk a menüt. Ez a szokásos, minden indiai gyorbüfében kapható tételekből áll, legalább nincsenek meglepetések.
Megpróbálok bevágódni a büfés néninél, és az ételek indiai nevét mondom (természetesen ki voltak írva), de lenéző mosolyból kénytelen vagyok megállapítani, hogy van még mit gyakorolnom.
Rendelek egy Corma chicken-t (kókuszos, gyömbéres csirke) Alu jeera-val (rómaiköményes burgonya), egy Chapatit (indiai kenyér) és desszertnek egy különlegességet, Gajer Halwa-t, ami egy sárgarépás süti. Mindezért fizetek 1500 Ft-ot. Rendelés közben volt szerencsém bekukkantani a konyhába, ahol indiak sürögtek-forogtak. Ez egy nagy plusz pont.
Corma Chicken
A csirkét ott helyben meg is kapom egy műanyag tányérban, amihez természetesen műanyag evőeszközök dukálnak. Az íze a szokásos. Én kicsit több fűszerrel is elbírtam volna, viszont a krumpli meglepően finom. A római kömény nagyon passzol hozzá. Sajnos még a chapatival együtt is kevés volt, még egy ilyen adagot simán benyomtam volna.
Viszont most jön a nagy meglepetés a Gajer Halwa. Még soha nem ettem előtte, és nagyon ízlett. Krémes, inkább sütőtökre emlékeztető íze van, úgyhogy jó szájízzel fejezem be az ebédem.
Gajer Halwa
Kiérve az étteremből konstatálom, hogy minden ruhám curry szagú. Hát igen, valamit valamiért.
Összességében a hely pont azt adja, amit elvárnánk. Olcsó indiai ételek, minimál környezetben. Egy gyors ebédhez tökéletes célpont.
Értékelés: 10/6
 

Már fent vagyunk a Facebookon is, like-olj minket itt: Gasztrovaddisznók !

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrovaddisznok.blog.hu/api/trackback/id/tr92600053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

endzsi21 2012.11.26. 00:48:46

Igen, a hely még mindig szuper! Köszönhető ez Tirunak a chef-nek :-)
mindenkinek csak ajánlani tudom én is.
süti beállítások módosítása